diumenge, 12 de juny del 2016


La Pedrera

Al arribar a la Pedrera, que en realitat es diu Casa Mila, el primer que vam fer abans d’entrar-hi va ser mirar les rajoles del terra del carrer per fer el dibuix. Aquesta es una foto conjunt amb el dibuix que vam fer de les rajoles:

IMG_1216.JPG


L’arquitecte d’aquesta construcció va ser Antoni Gaudí i Cornet,  més conegut com Gaudi, va neixer a Mas de la Calderera el 25 de juny del 1852 i va morir a Barcelona el 10 de juny del 1926, va ser unarquitecte català que ha estat reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de la seva disciplina.

El pare i els avis de Gaudí eren calderers i, tal com afirmaria el mateix Gaudí, de l’observació del treball dels calderers en va treure la seva especial habilitat per tractar l’espai en tres dimensions. Un altre fet clau en la infància de Gaudí va ser la seva delicada salut, que el va obligar a passar temporades de repòs al mas de Riudoms. Allí va dedicar moltes hores a la contemplació de la natura, de la qual extrauria lliçons que aplicaria a la seva obra arquitectònica.

Després de cursar els estudis de secundària als Escolapis de Reus, Antoni Gaudí es va traslladar el 1869 a Barcelona amb el seu germà gran. A la capital catalana va completar el batxillerat i, superats els cursos preliminars, va ingressar el 1873 a l’Escola Provincial d’Arquitectura, on va ser un estudiant irregular, però que ja manifestava algunes mostres de genialitat, cosa que li va obrir les portes a col·laborar amb alguns dels seus professors. Un cop obtingut el títol d’arquitecte el gener de 1878, Gaudí es va establir pel seu compte, amb despatx propi. Uns mesos més tard es va produir un altre esdeveniment cabdal en la seva carrera: va conèixer l’industrial Eusebi Güell i Bacigalupi, amb qui va iniciar una relació d’amistat i professional de per vida. Bona part de les obres de Gaudí van ser encàrrecs de Güell, el seu client més entusiasta.




Les seves obres més importants a Barcelona són:


  • Parc Güell
  • Palaci Güell
  • Casa Milà
  • Casa Vicens
  • Fachada de la Natividad i Cripta de la Sagrada Familia.
  • Casa Batlló



Una vegada vam entrar a la Pedrera, vam observar els elements artístics i artesanals, aquests eren de ferro i tenien una forma amb semblança a les fulles, l’estructura tenia una forma curiosa com si foren oles de mar, en general tot tenia caracteristiques de la natura.
Al principi vam a estar asseguts a unes escales al costat d’uns dels patis interiors, desprès d’una llarga explicació per part del guia, ens va portar cap a les escales que estaven bastant allunyades de l’entrada perquè així els burgesos tinguessin que utilitzar especial ment l’ascensor de l’entrada, les escales eres només per les persones de servei. Per les escales vam arribar fins el terrat i a continuació vam anar a les golfes que era on lluentaven la roba, cap al final vam anar a visitar la casa milà i aquí vam acabar la visita de la Pedrera, així que aquests són els llocs que es poden visitar d’aquest edifici.





Els tres elements geomètrics que vam trobar van ser:



IMG_1349.JPG



És el terra de la Pedrera.


IMG_1258.JPG




És el terra del terrat de la Pedrera.

IMG_1231.JPG

Finestral que es troba en un dels patis interiors, que porten a les escales del servei.


La diferència d’aquesta façana amb les altres que es troben al Passeig de Gràcia es que, aquesta, s’aguanta a si mateixa i va ser una gran innovació en aquella epoca.

Al acabar vam prendre cami fins a la Diagonal, per arribar aixi a La Casa de les Punxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada